Ήταν το 1997, όταν ο για πολλούς αμφιλεγόμενος Βέλγος καλλιτέχνης Wim Delvoye ξεσήκωσε διεθνώς θύελλα αντιδράσεων και διαμαρτυριών από τους ζωόφιλους, καθώς ζωγράφισε τατουάζ πάνω σε ζωντανά γουρούνια.
20 χρόνια μετά, ο Delvoye τάραξε εκ νέου τα νερά στον κόσμο της τέχνης.
Ζωγράφισε ένα τατουάζ στην πλάτη του Ελβετού 40χρονου καλλιτέχνη τατουάζ Tim Steiner. Ο τελευταίος ανταποκρίθηκε στην αναζήτηση του Βέλγου για ανθρώπινο καμβά και μάλιστα βρήκε και αγοραστή ο οποίος μετά τον θάνατο του Steiner θα αποκτήσει και το δέρμα του, το οποίο μετά το τατουάζ θεωρείται έργο τέχνης.
Το έργο που δημιούργησε μετά από 40 ώρες εργασίας ο Wim Delvoye στην πλάτη του Steiner, πουλήθηκε για 150.000 ευρώ στον Γερμανό συλλέκτη έργων τέχνης Rik Reinking. Ο Steiner, ο οποίος εισέπραξε ήδη το ένα τρίτο του ποσού δήλωσε: “Το δέρμα μου ανήκει τώρα στον Rik Reinking… Η πλάτη μου είναι ο καμβάς και εγώ είμαι η προσωρινή κορνίζα”.
Μετά τον θάνατο του Tim Steiner, το δέρμα του θα τεντωθεί, θα συντηρηθεί και τοποθετηθεί σε κορνίζα.
Το όνομα του δημιουργήματος του Wim Delvoye, το οποίο σε πολλούς προκάλεσε σοκ και αηδία (κάτι που δεν ενόχλησε πάντως τον Steiner) είναι “ΤΙΜ”.
Το τατουάζ απεικονίζει μια Μαντόννα που περιβάλλεται από χελιδόνια, ένα κρανίο μεξικάνικης αοσθητικής, κόκκινα και γαλάζια τριαντάφυλλα, καθώς και τα γνωστά ως “κόι” ιαπωνικά ψάρια.
https://zalmoxis.wordpress.com

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *